Guilin&Yangshuo:Genieten in de giga groene natuur! - Reisverslag uit Yangshuo, China van Roosmarijn de Boer en Nadi Hoogkamer - WaarBenJij.nu Guilin&Yangshuo:Genieten in de giga groene natuur! - Reisverslag uit Yangshuo, China van Roosmarijn de Boer en Nadi Hoogkamer - WaarBenJij.nu

Guilin&Yangshuo:Genieten in de giga groene natuur!

Door: Nadi Hoogkamer

Blijf op de hoogte en volg Roosmarijn de Boer en Nadi Hoogkamer

23 April 2017 | China, Yangshuo

Guilin
In vergelijking tot onze vorige vlucht die wij na 2u slaap moesten trotseren, was deze vliegrit een stuk aangenamer. Dit kwam niet zozeer door onze volgeladen batterij, maar meer door het kwartje wat viel toen wij plaatsnamen op rij 1 en de stewardess direct pantoffeltjes aanbood. 'Holy guacamoly, wij zitten in de Business Class!' Onze hoopvolle hypothese werd bevestigd op het moment dat de gordijntjes werden dichtgedaan en wij officieel waren gescheiden van alle andere passagiers. Vol ongeloof schaterden wij het uit en waren wij de komende 2u druk met het bestellen van vanalles en nog wat. Hoe wij die avond als enige in de BC waren beland terwijl er op onze boeking 'Economy' stond en er genoeg stoelen over waren, blijft tot op de dag van vandaag een raadsel. De thee, fruit en cakes smaakten er in ieder geval niet minder om!

Nog wild van enthousiasme snelden wij ons bij de bagageband naar Marlies toe, een NLse dame die wij voor het instappen hadden ontmoet en wiens stoel zich aan de andere kant van de gordijntjes bevond. Vol ongeloof luisterde zij naar deze twee kwetterende meiden, totdat wíj vol ongeloof naar het departure scherm van de bussen keken. De bussen richting Yangshuo vertrokken namelijk niet meer... Goed verhaal, lekker kort. Voordat deze belemmering tot ons reisschema kon doordringen, kwam Marlies met een lumineus idee; wij konden met haar en de door haar gereserveerde taxi mee om ook een nachtje in Central Hostel te vertoeven. Tevens stelde dit ons in staat om de volgende dag gezamenlijk de rijstterrassen van Guilin te bestuiven. Change of plans, count us in!

En daar gingen wij dan. Een groepje bestaande uit Aaron uit Australië, Paul uit Engeland en de drie Dutchies trokken als ware pioniers langs de Lóngji rijstterrassen en de omliggende dorpjes. Wij zagen er waarschijnlijk zo gelukzalig uit, dat een loslopende Mexicaan en een Filippijn ook besloten zich bij ons aan te sluiten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Yangshuo
Dat was ook het motto van de volgende dag. Door middel van een bambooraft baanden wij ons een vaartocht over de Lí River, tezamen met alle andere toeristen en bijbehorende bloemenkransjes (real life snapchat). Dit in combinatie met een ritje in een golfkar en een korte stop in het 1750 jaar oude stadje Xingpíng, maakten dat wij rond het middaguur voet aan wal konden zetten aan backpackersplace Yangshuo.

Na ons afscheid van Marlies (zij had reeds een ander hostel geboekt), bekroop ons wederom een diep verlangen. Het Nederlandse bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. Op de fiets verkenden wij de fantastische omgeving van Yangshuo, die vele ongerepte Karstbergen rijk is. De klim naar de Moon Hill verzekerde ons van een fantastisch uitzicht over deze groene wereld. Vervolgens sloten wij deze dag af met een feestmaal in een vegetarisch restaurant. Als kers op de taart bezweken wij voor de enorme waffle icecreams, die ons al op meerdere plekken door de vitrines flink hebben lopen aanstaren. 'Nomnomnom, doe mij er nog één!'

Wist je dat:
- wij ons in Guilin verbaasden over de bakken met verschillende dieren die voor de restaurants staan uitgestald? Wij hadden intens medelijden met een grote schildpad die één wijsvinger verwijderd was van de pan.
- Marlies een goede smaak heeft voor het uitkiezen van hostels? Central Hostel in Guilin is voor ons de beste so far. Hier hebben wij overigens ook genoten van een heerlijke curry!
- wij in Yangshuo ook zielsgelukkig waren met een Taiwanees tentje naast ons Greenforest Hostel? Zij maakten grote compacte sushirolls die een hele lunch waard waren, yammie!

• 26 April 2017 - 12:22

Romy:

Wauw Roos en Nadi, wat mooi weer! Wij hadden geistern je moeder en Paul, Belinda en gasten voor Renée zijn 65ste verjaardag. Je moeder is nog slanker geworden..was al om 5 uur op voor de reis naar ons. Wisselvallig weer met du snelle veranderingen van zon, hagel en wolken. Bij jullie ziet het er wel heel zonnig uit e die natuur! Weergaloos! Zijn er verder nog dieren rondlopend??? Dan in bakjes bij de restaurants? Heel veel plezier, liefs Romy

• 26 April 2017 - 20:32

Leny:

Onwijs genoten van jullie leuke verhalen !! Goede reis terug! (Als dat ook business class zou zijn!